Науката е на наша страна!   Учените са открили, че жените

...
Науката е на наша страна!  
Учените са открили, че жените
Коментари Харесай

Жените се нуждаят от повече сън, Отколкото мъжете, Защото мозъкът им работи по-добре!

Науката е на наша страна!

 

Учените са разкрили, че дамите се нуждаят от повече сън от мъжете, написа Easy Recipes. И всичко това, тъй като те по-силно напрягат мозъка си. Освен това той има по-сложна конструкция.

Това е заключението, реализирано от професор Джим Хорн от университета в Лъфбъроу. Ето какво споделя той за това:

„ Една от главните функционалности на съня е да разреши на мозъка да се възвърне. По време на бездънен сън мозъчната кора „ се отделя ” от сетивата и минава в режим на възобновяване. 

Ако дамата не си доспива, тя е изправена пред високо равнище на психически стрес, меланхолия и става по-раздразнителна. При мъжете недоспиването не предизвиква тези признаци.

И колкото повече „ използваме ” мозъка си денем, толкоз по-дълго му би трябвало да се възвърне, и надлежно толкоз повече би трябвало да спим.

Но дамите нали мислят доста повече, тъй като мозъкът им извършва няколко задания едновременно.

Мъжът, който е заставен да работи в мултитаскинг режим, също се нуждае от повече сън спрямо тези, които извършват единствено една задача. Но даже и в този случай дамата повече се нуждае от нощна отмора.

Науката удостовери, че дамите имат по-сложен мозък от мъжете. Средно дамите би трябвало да спят 20 минути повече, тази цифра е относителна – всичко зависи от самата жена. ”
Има доста способи за възстановяване на качеството на съня. Ето някои от тях:

1) Задайте режим на заспиване, лягайте в несъмнено време и се събуждайте в един и същи час. Така ще се наспивате доста по-добре.

2) Преди лягане не яжте храни и питиета, които подтикват мозъчната активност: кафе, какао, шоколад, сладкиши. Те постоянно водят до бодърствуване.

3) Опитайте се да медитирате, т.е. да спрете домашното безпокойствие най-малко за няколко минути. Отпуснете се, отървете се от терзания и паники, престанете да решавате задания и да товарите мозъка си с проблеми – минали и бъдещи.

4) Запишете курс по йога. Така ще подготвите тялото си за добра отмора. Курсовете по йога постоянно се предлагат за бодърствуване.

5) Помолете вашия доктор да ви предпише мелатонин, който доста усъвършенства качеството на съня. Приемането на от 1-3 мг мелатонин час преди лягане е отлично решение за тези, които страдат от бодърствуване.

Как се справяте с безсънието? Съгласни ли сте, че дамите би трябвало да спят повече от мъжете?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР